ONS BROODASSORTIMENT

Bakkerij Guido Vanhoutte verzorgd dagelijks uw vers brood, een ruime keuze uit traditionele of speciale broodsoorten. We geven u voldoende afwisseling voor een gevarieerd ontbijt of broodmaaltijd. U kan eveneens terrecht voor ons aanbod kleine tafelbroodjes allerhande voor uw party's, barbecues of feestjes.

PAVEBROOD
PAVE BROOD

Pavébrood is een combinatie van tarwe en rogge. Het bevat zonnebloempitten, sesam en bruin lijnzaad. De specifieke vierkante vorm en insnijding maakt van het Pavébrood een unieke verschijning in de bakkerij. Het Pavébrood heeft een uitgesproken smaak, krokante korst en rustieke toets. Past perfect in een evenwichtig voedingspatroon.

KATHARINAWIEL BROOD

Gemaakt met extra melk en boter, Melk is een verwijzing naar de halswonde van Catharina waar melk uit stroomde . Catharina kwam volgens de oudste overlevering uit een roemrijk patriciërsgeslacht en was de dochter van Costus, de gouverneur van Alexandrië. Ze kende alle werken van Plato uit haar hoofd toen ze nog maar vijftien was. Ze was Jezus met hart en ziel toegedaan, en beloofde hem haar maagdelijkheid. Nauwelijks had ze dat gedaan, of keizer Maxentius werd verliefd op haar. Op haar weigering om na zijn echtgenote de tweede dame aan het hof te worden, wilde hij haar dwingen haar geloof af te zweren onder bedreiging met gruwelijke folteringen. Ook stuurde hij veertig heidense filosofen op haar af om haar te bekeren, maar in plaats van Catharina werden de geleerden bekeerd tot het Christendom. Daarop wilde hij haar laten verpletteren met een rad waarop scherpe ijzeren punten waren gemonteerd. In plaats van Catharina brak echter het rad, getroffen door de bliksem. Hij wilde haar laten verbranden, maar het vuur waaide uiteen en verbrandde de beulen. Uiteindelijk lukte het dan toch haar te onthoofden. Uit haar halswond stroomde melk die de stad van de pest bevrijdde. Haar lichaam werd door engelen naar de Sinaïberg gebracht, waar het rond het jaar 800 door pelgrims teruggevonden werd. Het was nog steeds in goede staat. Naast de berg werd later het Katharinaklooster gebouwd.

FJORD BROOD
FJORD BROOD

Fjord is een uitermate donkere, stoere en compacte brood zoals een echt typisch Scandinavisch meergranenbrood. Het broodje bevat verschillende soorten granen, zaden en kruiden zoals zonnebloempitten, soya en lijnzaad. Fjord is vezelrijk en een bron van eiwitten. Omdat hier ± 40 % minder koolhydraten aanwezig zijn dan in een doorsnee wit brood, is dit een koolhydraat-arm brood. Donker en zeer compact meegranenbrood. Extra rijk aan onverzadigde vetten -Eiwitrijk - Vezelrijk - Koolhydraatarmer

SPELT BROOD
SPELT BROOD

Een licht en luchtig spelt- en tarwebrood. Het broodje bevat de zachte en karakteristieke smaak van het oergraan spelt. Spelt heeft een hoge voedingswaarde en wordt beter verteerd Toepassingen luchtig tarwe- en speltbrood Extra Bron van eiwit - bron van vezels.

BRUIN BROOD
BRUIN BROOD

Aan de tarwebloem zijn grove tarwebrokjes en een kleine hoeveelheid roggebloem toegevoegd. licht, grof bruin brood Extra Bevat rogge. Arm aan verzadigde vetten - Bron van eiwit

ZWARTE WOUDBROOD
ZWARTE WOUD BROOD

een zeer donker, aromatisch en krachtig meergranenbrood.  Zware Woud bevat gierst, lijnzaad en zonnebloempitten. Dit brood is verlaagd in zoutgehalte en bevat gejodeerd zout. Toepassingen zeer donker meegranenbrood Extra Bron van eiwit - Bron van vezels - Verlaagd zoutgehalte

MULTIGRANENBROOD
MULTIGRANEN  6+4 GRANEN BROOD

6 + 4 GRANEN

Een rijk gevuld meergranen- en zadenbrood. De granen bestaan uit tarwe, rogge, maïs, haver, gerst en gierst. Aangevuld met zonnebloempitten, sojastukjes, lijnzaad en sesamzaadjes. Een unieke combinatie van 6 granen en 4 zaden.

MAYABROOD
MAYABROOD

Meergranensamenstelling met een overvloedige dosis zonnebloempitten, lijnzaad, sesamzaad en sojavezels. Deze zorgen voor krokantheid en een heel aangename smaak en aroma.