Bij Bakkerij Vanhoutte in Roeselare kan u er terrecht voor verse croissants, boterkoeken, chocoladekoeken voor uw ontbijt of bij de koffie. Al onze produkten zijn dagvers en ter plaatse bereid. Proef onze heerlijke soezen en eclairs, en voor chocoladeliefhebbers zijn er huisgemaakte pralines.
Frangipane is een beslag op basis van boter, suiker, gemalen amandelen, eieren en bloem.
Bij uitbreiding wordt ook frangipanetaart hiermee aangeduid. Een speciale frangipanetaart is de driekoningentaart met de boon. Een typisch kenmerk is ook een laagje glazuur bovenop dit gebak.
Een eclair is een zacht langwerpig gebakje met een zachte vulling en een chocolade- of glazuurlaagje. Als vulling wordt gewoonlijk banketbakkersroom gebruikt en soms slagroom of crema catalana. De room kan eerst nog op smaak gebracht worden met koffie, kastanjes, fruit of rum.
De eclair wordt gemaakt van kookdeeg.
De eclair stamt waarschijnlijk uit het Frankrijk van de 18e eeuw en is mogelijk bedacht door de kok Marie-Antoine Carême.
Het woord éclair betekent bliksemschicht in het Frans.