DROOGGEBAK

Bij Bakkerij Vanhoutte in Roeselare kan u er terrecht voor verse croissants, boterkoeken, chocoladekoeken voor uw ontbijt of bij de koffie. Al onze produkten zijn dagvers en ter plaatse bereid. Proef onze heerlijke soezen en eclairs, en voor chocoladeliefhebbers zijn er huisgemaakte pralines.

RIJSTTAART

RIJSTTAART

FRANGIPANNE TAARTJE
FRANGIPANNE TAARTJE

Frangipane is een beslag op basis van boter, suiker, gemalen amandelen, eieren en bloem.

Bij uitbreiding wordt ook frangipanetaart hiermee aangeduid. Een speciale frangipanetaart is de driekoningentaart met de boon. Een typisch kenmerk is ook een laagje glazuur bovenop dit gebak.

Tompoes/ Tom pouce
Traditionele bladerdeeg met een vulling van banketbakkerscreme en glazuursuiker.

Een tompoes (ook: tompouce) is een typisch Nederlands gebakje. Het bestaat uit een laagje bladerdeeg met daaroverheen een dikke laag vanillebanketbakkersroom. Daaroverheen zit weer een laagje bladerdeeg bedekt met een laagje, meestal roze, glazuur.

Hoorntje
Traditionele roomsoes met een vulling van banketbakkerscreme en kristalsuiker.

Traditionele roomsoes met een vulling van banketbakkerscreme en kristalsuiker en slagroom.

Eclair
Eclair, Traditionele roomsoes met een vulling van banketbakkerscreme en chocolade.

Een eclair is een zacht langwerpig gebakje met een zachte vulling en een chocolade- of glazuurlaagje. Als vulling wordt gewoonlijk banketbakkersroom gebruikt en soms slagroom of crema catalana. De room kan eerst nog op smaak gebracht worden met koffie, kastanjes, fruit of rum.

De eclair wordt gemaakt van kookdeeg.

De eclair stamt waarschijnlijk uit het Frankrijk van de 18e eeuw en is mogelijk bedacht door de kok Marie-Antoine Carême.

Het woord éclair betekent bliksemschicht in het Frans.