KOEKJES

Het aanbod huisgemaakte zoete en zoute koekjes en dessertjes  van bakkerij Vanhoutte zullen u zeker bekoren. Ze zijn onmisbaar in een mooi geschenkpakket of ze sluiten uw feestmaal met succes af.

Macarons
Macarons

Macarons zijn kleine ronde luchtige koekjes die aan elkaar geplakt zijn met een zachte vulling. Ze komen oorspronkelijk uit Frankrijk.
In 1862 richtte Louis-Ernest Ladurée een patisserie op in de Rue Royale 16 in Parijs. Zijn kleinzoon Pierre Desfontaines introduceerde macarons in 1930. Zijn eerste macarons bestonden uit twee kleine op amandel gebaseerde schuimpjes met een vulling van ganache.

Het schuimpje bestaat uit amandelen, poedersuiker, suiker en eiwit. Ze worden tegenwoordig in veel verschillende smaken gemaakt, herkenbaar aan de verschillende kleuren zoals chocolade (donkerbruin), mocca (middenbruin), kersen (rood), pistache (groen), aardbei (roze), framboos (karmijn), citroen (geel) en kokos (roomwit). Ladurée heeft tegenwoordig meerdere vestigingen in Parijs, maar ook in Londen, Genève en Tokio.

Macarons werden nog populairder toen zij verschenen in de film Marie Antoinette en in de televisieserie Gossip Girl.

Truffels
chocoladetruffels

Chocolade truffels worden traditioneel met de hand gemaakt: een ganache – een romige mengsel gemaakt van melkerijboter, chocolade – wordt lang gespoten en in melkchocolade gedompeld en dan bedekt met chocoladeschilfers.
De niet echt ronde vorm en de schilfers van chocolade maakt dat deze chocoladesnoep sterk gelijk op de paddestoel truffels, vandaar de naam.

Bokkepootjes

Bokkepootjes...